

Web, dijital çağ ile birlikte artık her alanda vazgeçilmez bir araç haline gelmiştir. Sıklıkla kullandığımız web sayfaları ve bu sayfalardaki kullanım deneyimleriyle birlikte, bir web uygulamasının ön yüzü (front-end) ve arka yüzü (back-end) için üretilen yazılımların değeri de gün geçtikçe önem kazanmaktadır.
Backend yazılım uzmanlığı; uçtan uca bir web sitesi için gerekli uygulamayı hızlı ve verimli bir şekilde oluşturmayı kapsar. E-ticaret, finans, sağlık, teknoloji, eğitim, medya ve eğlence, hizmet sektörü, otomasyon, internet ve yazılım alanlarında birden fazla teknoloji ile çalışabilen yazılımcılara ihtiyaç bulunmaktadır.
Siliconmade Academy olarak amacımız, bu eğitim ile katılımcıların backend yetkinliklerini kazanarak “Junior Backend Yazılım Geliştiricisi” olarak yazılım ekiplerinde işe girmeye hazır olmalarını sağlamaktır.
2005 yılında Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde başladığı yazılım yolculuğuna, 2009 yılından itibaren profesyonel olarak devam etmiştir.
Enerji, sağlık, savunma, turizm ve e-ticaret gibi sektörlerde, en küçüğünden en büyüğüne kadar farklı ölçeklerdeki projelerde aktif olarak yer almıştır. Bu yazılım projelerinin, kullanıcı deneyimi, arayüz ve back-end geliştirme, veritabanı yönetimi, takım liderliği ve yazılım mimarisi gibi alanlarında katkıda bulunmuştur.
Türkmen, hem özel sektör hem de kamu yazılım projelerinde edindiği kapsamlı tecrübesi ve “liyakatli yazılım geliştirici” eksikliğini uzun yıllar yakından deneyimlemenin verdiği motivasyonla birlikte; öğrenme becerisi ve küresel entegrasyonu yüksek, esnek düşünen, çözüm odaklı, sektör standartlara hakim yazılımcılar yetiştirmek adına Siliconmade Academy bünyesinde eğitim vermektedir.
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Bilgisayar Öğretmenliği mezunu olan Tolga Karadayı öğrenim gördüğüm fakültenin, Teknik Fakülte olması ve seçmeli/uygulamalı derslerin hepsini üretim otomasyonları ve yazılım alanında seçmesi sonucu çeşitli sektörlerde; ‘Bilgi Teknolojileri Müdürü’, ‘Proje Direktörü’, ‘Bilgi İşlem Sorumlusu’, ‘Yazılım Uzmanı’ ve ‘Yazılım Geliştirme Eğitmeni’ olarak farkli görevlerde çalıştı. 19 yılı aşkın süre boyunca Otomotiv, Tekstil, Orman Ürünleri, Taşımacılık/Dağıtım ve Kamu gibi pek çok farklı sektörde projeler geliştirerek katma değer üretti.
IFS, SAP, SAP B1, Logo, Canias ve Abas gibi farklı ERP projelerinde hem yatay hem de dikey geliştirmeler yapan, aynı zamanda 2008 yılından beri birçok kurum ve kişiye C#.NET, SQL Server, Java, Mobil uygulama geliştirme yazılım dillerinde eğitimler vermiştir. Hem yazılım hem de eğitim alanındaki tecrübesini kullanarak Siliconmade Academy bünyesinde Backend Uzmanlığı alanında eğitim vermektedir.
Tolga Karadayı evli ve 2 erkek çocuk babasıdır, 2008 yılından beri Bursa’da yaşamaktadır.
Lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünde tamamlayan Tufan Güngör; her zaman mükemmeli hedefleyen, gelişmeyi arayan, yenilikçi, üretken, çabuk öğrenen ve kriz anlarında refleksleri güçlü olan bir mühendistir. Yazılıma olan ilgisi üniversite yıllarında başlamış olup bu alandaki çalışmaları meslek hayatında profesyonel olarak devam etmektedir.
Mezuniyetinin ardından Litvanya'da UAB Energy Advice şirketinde Proje Yöneticisi olarak çalışan Güngör, sonrasında Sigma’ya geçerek Elektrik Mühendisi ve Proje Süpervizörü olarak görev yapmıştır. Schneider Electric’de Tasarım Mühendisi olarak çalıştıktan sonra da Siliconmade Academy bünyesine dahil olmuştur.
Siliconmade Academy Eğitmen Yetiştirme Programı’nda +700 saatlik eğitimini yüksek başarıyla tamamlayarak Yazılım Geliştirici ve Yazılım Eğitmeni olarak çalışma hayatına devam etmektedir.
tufan.gongor@siliconmade.com
Ali Kemal Uysal’ın lise yıllarında keşfettiği yazılım ve bilgisayar bilimlerine olan ilgisi onu Galatasaray Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği lisans eğitimine yönlendirmiştir. ASP.Net Core, Java Spring Boot gibi teknolojilerle Backend yazılım geliştirme, yazılım mimarileri, Mobil Geliştirme (Flutter, Java, Kotlin), Siber Güvenlik (CCNA), Oyun Geliştirme (Unity) gibi alanlarda bilgi sahibi olan Uysal, aynı zamanda yapay zekâ alanında da görüntü işleme, makine öğrenmesi, derin öğrenme gibi konularda bilgi ve deneyim yelpazesine sahiptir.
Yazılımın çoğu alanıyla ilgilenmiş ve projeler geliştirmiş olan Ali Kemal Uysal, şu anda aktif olarak .Net Core teknolojisi ile Backend Web Geliştiriciliği alanına odaklanmış, modern web uygulamalarının geliştirilmesi ve güncel teknolojilere entegrasyon konularında deneyim kazanmıştır.
Siliconmade Academy Eğitmen Yetiştirme Programı’nda +700 saatlik eğitimini yüksek başarıyla tamamlayarak Siliconmade Academy'de eğitmenlik yaparken, aynı zamanda Siliconmade R&D'de Backend Yazılım Geliştiricisi olarak görev almaktadır.
Çalışmaları: https://github.com/alikemaluysal
alikemal.uysal@siliconmade.com
Başarı kriterlerini sağlayan katılımcılar;