Katılımcılar bu eğitim sonunda, hangi mesleği yaparsak yapalım günümüzün okur-yazarlığı olan teknoloji vizyonunu kazanacak ve temel programlama bilgisine sahip olacaklar. Algoritmik düşünce becerilerini geliştirerek bir yazılım uzmanı gibi düşünecek, geleceği bir yazılımcı olarak öngörebilecek ve kendi kendilerine herhangi bir programlama dilini kolayca öğrenebilecekleri yetkinlikleri kazanacaklar. Teknik derslere ek olarak gerçekleşen mentorluk seanslarında alan uzmanlarıyla bir araya gelerek iş dünyası dinamiklerini tanıyacak ve başarılı iş insanlarının deneyimlerinden faydalanabilecekler.
Başarı kriterlerini sağlayan katılımcılar;
Lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünde tamamlayan Tufan Güngör; her zaman mükemmeli hedefleyen, gelişmeyi arayan, yenilikçi, üretken, çabuk öğrenen ve kriz anlarında refleksleri güçlü olan bir mühendistir. Yazılıma olan ilgisi üniversite yıllarında başlamış olup bu alandaki çalışmaları meslek hayatında profesyonel olarak devam etmektedir.
Mezuniyetinin ardından Litvanya'da UAB Energy Advice şirketinde Proje Yöneticisi olarak çalışan Güngör, sonrasında Sigma’ya geçerek Elektrik Mühendisi ve Proje Süpervizörü olarak görev yapmıştır. Schneider Electric’de Tasarım Mühendisi olarak çalıştıktan sonra da Siliconmade Academy bünyesine dahil olmuştur.
Siliconmade Academy Eğitmen Yetiştirme Programı’nda +700 saatlik eğitimini yüksek başarıyla tamamlayarak Yazılım Geliştirici ve Yazılım Eğitmeni olarak çalışma hayatına devam etmektedir.
tufan.gongor@siliconmade.com
Biyoloji lisans eğitimini Sakarya Üniversitesi'nde tamamlayan Serkan Kılıçkap, üniversite yıllarında keşfettiği yüksek eğitmenlik becerilerini geliştirmek ve profesyonel seviyeye taşımak amacıyla 2018-2020 yılları arasında Romanya'da Alexandru Davila Middle School ve Polonya'da Joseph Bem High School başta olmak üzere birçok farklı eğitim kurumunda eğitmenlik görevlerinde yer aldı. Bu süreçte meraklı kişiliği, öz motivasyonu ve öğrenme isteği, yazılıma olan ilgisi ile birleşti. Türkiye'ye döndükten sonra kariyerini yazılım alanına yönelten Kılıçkap, bu alanda aldığı eğitim sonrasında çalışmalarını profesyonel seviyede Full Stack Developer olarak sürdürmektedir.
Siliconmade Academy Eğitmen Yetiştirme Programı'nda +700 saatlik eğitimini yüksek başarıyla tamamlayan Serkan Kılıçkap, Akademi Eğitim Yolculuğu'nun Temel Programlama eğitmeni olarak görev yapmaktadır.
Ayrıca 2004 yılında hobi olarak başlayan müzik tutkusunu gitarist ve vokalist olarak sürdüren Kılıçkap, kitap okumaya, belgesellere ve bilim kurgu evrenlerine ilgi duymaktadır.
Genetik ve Biyomühendislik lisans derecesini Yeditepe Üniversitesi’nde, yüksek lisansını ise Kocaeli Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik alanında tamamlayan Bilge Dursun, biyoenformatik alanına yönelerek yazılım konusunda kendini geliştirmeye karar verdi. Siliconmade Academy’de Temel Programlama ve Yapay Zeka Uzmanlığı eğitimlerini aldıktan sonra, Siliconmade Academy Eğitmen Yetiştirme Programı’nda +700 saatlik eğitimi yüksek başarıyla tamamladı. Yapay Zeka Eğitimi programında asistan eğitmen olarak görev alan Bilge Dursun, Akademi Eğitim Yolculuğu’nun Temel Programlama eğitmeni olarak çalışmalarına devam etmektedir.
Yüzmeye, açık hava aktivitelerine, özellikle kaya tırmanışına ilgi duymaktadır.
Eğitim hayatına 2009 yılında Halkla ilişkiler ve Tanıtım alanında başlayan K.Utku Kutluata 2013 yılında Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Ana Sanat Dalından lisans derecesinden başarıyla mezun olmuştur. Küçük yaşlardan beri bilgisayar ve yazılım üzerine olan ilgisini Müzik teknolojilerine yönlendirmek üzere yazılım sektörüne adım atmıştır.
Müzik teknolojilerinin yanısıra Backend ve Frontend alanında aldığı eğitimler ile C# , HTML5 , JavaScript, ASP.NET MVC alanlarda da çalışmalar gerçekleştirmistir.
Full Stack Developer ünvanının dışında günlük hayatta Müzik prodüksiyonunda vakit geçirmekte ve Bilgisayar oyunlarına olan ilgisinden dolayı ise Oyun yazılımı ile de ilgilenmektedir
Lisans eğitimini Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgisayar Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölümünde tamamlayan Kübra Gavuzoğlu aldığı eğitim ile kazandığı yetkinlikleri kullanarak çeşitli kurumlarda Bilişim Teknolojileri eğitimleri vermiştir. Bir yandan yazılım ve teknoloji alanında bilgi birikimini artırmaya odaklanmış, öte yandan online platformlarda Blog Tabanlı Kodlama eğitimlerine rehberlik etmiştir.
Yazılım alanında kendini daha çok donatmak, yeni alanlarda bilgi ve tecrübe kazanmak için Siliconmade Academy bünyesindeki eğitimlere katılmıştır. Bu sırada Siliconmade Academy Eğitmen Yetiştirme Programı'nda +700 saatlik eğitimini yüksek başarıyla tamamlayan Kübra Gavuzoğlu, Akademi Eğitim Yolculuğu'nun Temel Programlama eğitmeni olarak görev yapmaktadır.
Klasik eserler okumak ve çocuklarıyla çeşitli aktivitelere katılmaktan hoşlanmaktadır.
Ali Kemal Uysal’ın lise yıllarında keşfettiği yazılım ve bilgisayar bilimlerine olan ilgisi onu Galatasaray Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği lisans eğitimine yönlendirmiştir. ASP.Net Core, Java Spring Boot gibi teknolojilerle Full Stack yazılım geliştirme, yazılım mimarileri, Mobil Geliştirme (Flutter, Java, Kotlin), Siber Güvenlik (CCNA), Oyun Geliştirme (Unity) gibi alanlarda bilgi sahibi olan Uysal, aynı zamanda yapay zekâ alanında da görüntü işleme, makine öğrenmesi, derin öğrenme gibi konularda bilgi ve deneyim yelpazesine sahiptir.
Yazılımın çoğu alanıyla ilgilenmiş ve projeler geliştirmiş olan Ali Kemal Uysal, şu anda aktif olarak .Net Core teknolojisi ile Full Stack Web Geliştiriciliği alanına odaklanmış, modern web uygulamalarının geliştirilmesi ve güncel teknolojilere entegrasyon konularında deneyim kazanmıştır.
Siliconmade Academy Eğitmen Yetiştirme Programı’nda +700 saatlik eğitimini yüksek başarıyla tamamlayarak Siliconmade Academy'de eğitmenlik yaparken, aynı zamanda Siliconmade R&D'de Full Stack Yazılım Geliştiricisi olarak görev almaktadır.
Çalışmaları: https://github.com/alikemaluysal
alikemal.uysal@siliconmade.com
2017 yılından 2021 yılına kadar freelance olarak yürüttüğü projelerde Yazılım Geliştirici olarak çalışan Yunus Emre Altanay, kısa zaman içinde Lead Developer statüsüne yükselmiştir. Şubat 2022’den itibaren İngiltere merkezli Iceberg Digital’de Backend Developer olarak çalışmaya devam etmektedir.
Şimdilerde 3D tasarım, oyun geliştirme ve web uygulamaları geliştirme alanlarında çalışan ve yazılım eğitimleri veren Yunus Emre Altanay; Siliconmade Academy Eğitmen Yetiştirme Programı’nda +700 saatlik eğitimini yüksek başarıyla tamamlayarak Temel Yazılım ve Full Stack konularında uzman eğitmen olarak çalışmaya başlamıştır.
2002-2005 yılları arasında Kocaeli’de kendi kurmuş olduğu reklam ajansında çeşitli web siteleri ve tanıtım animasyonlarıyla reklam hizmetleri veren Yunus Emre Altanay, 2006 - 2017 yılları arasında senarist olarak çalışmıştır. Aynı zamanda da çeşitli ödülleriyle beraber; “Ses”, “İnsan Değildiler” ve “Öğrenciliğin Kitabını Yazdık” adlı 3 kitabı vardır.
Çalışmalarına ulaşmak için: https://github.com/yemrealtanay