2014 yılından beri profesyonel olarak pek çok sektörde çalışan Fibabanka ve Teknasyon gibi büyük kurumlarda önemli projelerde görev alan Zafer Ayan, eğitmen ve konuşmacı olarak şimdiye kadar pek çok etkinlikte (Kommunity – React Native Workshop, Mavidurak.io – React.JS & Ant Design Workshop, JavaScript Sessions Ankara) yer almış ve yayınlara (Devnot TV, IEEE KOU TV, GTU Bilgisayar Topluluğu, Facebook Developer Circle İstanbul, Developer MultiGroup, Patika Dev, ACM Hacettepe, Teknasyon Tech, Frontendship, Kodluyoruz, JSTANBUL, Developer Summit, Çay Kahve İnsan-Yazılımcı Sohbetleri) davet edilmiştir.
Mavidurak ve KTÜ’den plaketleri vardır. Mobil, Web ve Fullstack gibi farklı alanlarda birçok projede yer almıştır. Bununla birlikte Zafer Ayan, 18.5K takipçisi ile Twitter’da teknoloji alanında bilgi veren önemli “influencer”lardan biridir.
Biyoloji lisans eğitimini Sakarya Üniversitesi'nde tamamlayan Serkan Kılıçkap, üniversite yıllarında keşfettiği yüksek eğitmenlik becerilerini geliştirmek ve profesyonel seviyeye taşımak amacıyla 2018-2020 yılları arasında Romanya'da Alexandru Davila Middle School ve Polonya'da Joseph Bem High School başta olmak üzere birçok farklı eğitim kurumunda eğitmenlik görevlerinde yer aldı. Bu süreçte meraklı kişiliği, öz motivasyonu ve öğrenme isteği, yazılıma olan ilgisi ile birleşti. Türkiye'ye döndükten sonra kariyerini yazılım alanına yönelten Kılıçkap, bu alanda aldığı eğitim sonrasında çalışmalarını profesyonel seviyede Full Stack Developer olarak sürdürmektedir.
Siliconmade Academy Eğitmen Yetiştirme Programı'nda +700 saatlik eğitimini yüksek başarıyla tamamlayan Serkan Kılıçkap, Akademi Eğitim Yolculuğu'nun Temel Programlama eğitmeni olarak görev yapmaktadır.
Ayrıca 2004 yılında hobi olarak başlayan müzik tutkusunu gitarist ve vokalist olarak sürdüren Kılıçkap, kitap okumaya, belgesellere ve bilim kurgu evrenlerine ilgi duymaktadır.
2018 yılında başladığı yazılım kariyeri boyunca frontend, mobil, backend, veritabanı tasarımı ve proje mimarisi gibi çeşitli bilişim alanlarında çalışmıştır. Birçok şirket ve projede takım lideri olarak görev alarak, çok yönlü deneyimleri arasına yönetim becerilerini de eklemiştir. Şu anda Siliconmade Academy’de “Yazılım Geliştirme Ekibi Takım Lideri” olarak çalışmaktadır.
Profesyonel hayatında sürekli öğrenme ve gelişme prensibini benimseyen Ekinci, yeni nesil bir yazılımcı olarak sektörde kısa zamanda önemli bir yer edinmiştir. Bu anlayışla verdiği eğitimlerde, değişimin önemine hakim ve geleceğin ötesine geçmeyi amaçlayan yazılımcılar yetiştirmeye odaklanmıştır.
Çok yönlü deneyimi, öğrenme isteği ve dönüşüme yenilikçi perspektifle yaklaşımı sayesinde, dahil olduğu projelerde ve eğitimlerde etkin rol oynamaktadır.
2016 yılında Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Cihan Baş, eğitiminin hemen ardından özel sektörde aktif olarak çalışmaya başlamıştır. Başta mobil olmak üzere front-end ve back-end alanlarında deneyim kazanmış, yurt içi ve yurt dışında 20’den fazla projede yer almıştır. E-ticaret, dijital bankacılık, seyahat, booking, havalimanı ve fitness gibi çeşitli sektörlerde uygulamalar geliştiren Baş, bu projelerin çoğunda takım liderliği görevini üstlenmiştir.
Yurt içinde yer aldığı projeler arasında Turksat Kablo Tv (Smart tv), Tatilsepeti Mobil Uygulaması, Ziraat Finans Grubu Tablet Uygulaması, Antalya ICF Airport Mobil Uygulaması, Aydem ve Gediz Enerji Mobil Uygulamaları, CatchJobs ile Görüntülü CV Oluşturma Uygulaması, Jaliri E-Ticaret Mobil Uygulaması bulunmaktadır. Yurt dışında ise Wamo ve Comstice şirketlerinde çalışmış, ayrıca Builder.ai’de Netflix ve Spotify benzeri olan Al-Manassah uygulamasının geliştirilmesinde takım lideri olarak yer almıştır. Frontend olarak ise MTC Games, Canias ve IAS Business Academy’nin web sitelerini geliştirmiştir.
Furkan Türkyılmaz, yazılım geliştirme alanında React Native, React.js, Node.js, .NET Core, TypeScript gibi modern teknolojilerde uzmanlaşmış bir yazılımcıdır. Uluslararası projelerde kazandığı deneyimlerle, hem bireysel hem de kurumsal düzeyde yenilikçi ve etkili çözümler sunmayı hedeflemektedir.
Şu anda Okan Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak İşletim Sistemleri ve Web Programlama Temelleri dersleri vermektedir. Öğrencilerine teorik bilgileri pratiğe dönüştürme fırsatları sunarak sektöre donanımlı bireyler kazandırmayı amaçlamaktadır. Eğitmenlik kariyerinin yanı sıra; şirketlere yönelik React Native, Node.js, JavaScript gibi konularda kapsamlı teknik danışmanlık ve eğitimler düzenlemektedir.
Yazılım dünyasındaki gelişmeleri yakından takip eden Türkyılmaz, bilgi birikimini blog yazıları ve LinkedIn üzerinden geniş bir kitleyle paylaşmaktadır.
Hem yazılım geliştirme hem de eğitim süreçlerinde, teknik detaylara hâkimiyetini ve etkili iletişim becerilerini ön planda tutarak projeleri başarıyla sonuçlandırmayı en büyük önceliği olarak görmektedir.
2005 yılında Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde başladığı yazılım yolculuğuna, 2009 yılından itibaren profesyonel olarak devam etmiştir.
Enerji, sağlık, savunma, turizm ve e-ticaret gibi sektörlerde, en küçüğünden en büyüğüne kadar farklı ölçeklerdeki projelerde aktif olarak yer almıştır. Bu yazılım projelerinin, kullanıcı deneyimi, arayüz ve back-end geliştirme, veritabanı yönetimi, takım liderliği ve yazılım mimarisi gibi alanlarında katkıda bulunmuştur.
Türkmen, hem özel sektör hem de kamu yazılım projelerinde edindiği kapsamlı tecrübesi ve “liyakatli yazılım geliştirici” eksikliğini uzun yıllar yakından deneyimlemenin verdiği motivasyonla birlikte; öğrenme becerisi ve küresel entegrasyonu yüksek, esnek düşünen, çözüm odaklı, sektör standartlara hakim yazılımcılar yetiştirmek adına Siliconmade Academy bünyesinde eğitim vermektedir.
Başarı kriterlerini sağlayan katılımcılar;